kengkawan

July 22, 2012

i,m back

assalamualaikum...

kembali di alam maya... hampir 8 bulan menghilang.. kini aku sudah kembali berblogging.. opssss.. aku bukan pergi bertapa kat gua kelam ok. tapi, keadaan yang memaksa aku untuk berhenti sejenak dari blogging.. 
sadisss???? 
memang pon. 

selama 8 bulan ni. aku fikir jugak macam mana erk ehidupan di alam maya lepas ni... haissshhhh.. aku ni bukan YUYU ZULAIKHA, bukan CIK EPAL, bukan jugak HANIS ZALIKHA.. 

aku ni biasa-biasa je. jangan nak perasan okey??


kalau dulu, aku refresh balik, aku lebih blogging pasal kegiatan aku di kolej.. sekarang!!!!!!!!!!!! 

i'm graduate!!! I'm freedom from any classes..


i admin yang rindu sesangat dengan kehidupan belajar.. dah la tak dapat tempat untuk sambung degree... lagi sedih.


tapi, itu tak patah semangat wa untuk terus maju..
pllan A gagal.. now, kena bertindak untuk plan B...




KERJA??? 


yes, sekarang dah kerja.. walaupon temperory je. still kerja kan.. aku dalam kontrak 3 bulan. the end of august.. im quit???


nak sambung kerja permenant? de jugak terlintas. tapi now in that department.. bos kedekut.. 


department lain fresh graduate for technician.. basic 1500... but my department only 1200.. see... jelas sangat yang bos aku kedekut..




lagi pun kerja tu not suitable for ladies.. bahaya... bermain dengan risk.
ye la, kerja macam tu selalu kena stay back office sampai 2 or 3 pagi.. 

bahaya la kalau nak balik rumah time tu.. nak plak aku ni pembonceng moto... 


opsssss... sedar tak sedar. dah panjang lebar aku ni bebel... ok.. 
need to prepare going to work..


selamat berpuasa.... selamat menjalani ibadah yang mulia... ;)



 

November 10, 2011

CONTROL SYSTEM

ASSALAMUALAIKUM...

CONTROL SYSTEM... salah satu subjek yang aku amik. dan aku benci subjek ni...
serius benci kemain lagi..
bukan sebab lecturer...
tapi, memang sikap control system ni yang layak untuk di benci.


aku sekarang dok pulun siapkan esemen control ni... serabut la.. menyampah betol aku tengok graph ni....
disebabkan aku benci subjek ni... so, aku cancel plan nak sambung degree course electronic industry...

dan plan aku bertukar kepada computer architecture....
program design... i like... mengadap subjek digital... suke sesangat...
disebabkan kesukaan aku telah jatuh pada subjek ni..

maka dengan ini aku merangka masa depan aku yang gemilang dalam course COMPUTER ARCHITECTURE.

hope dapat sambung degree next years... kena tanam azam ni... takut bila dan grade nanti.. dah pegang duit tak mau further study plak...

btw, aku tak suke CONTROL & AUTOMATION SYSTEM!!!!!!!!!!