kengkawan

June 14, 2011

ASSALAMUALAIKUM

tak semua orang macam ko derr. ye, kali ini aku nak mengamuk sikit. mengamuk pasal ada lagi orang yang pandang darjat dan status kat zaman serba canggih ini. aku ingt zaman tarzan je ada. zaman p.ramlee je berlaku. zaman yang semua orang jadi bijak pon ada. ish. memang tak patut.

korang pening? macam ini. ada la seorang ni. muke. perrggghhh. cantik siot. bapak cun giler. aku yang perempuan pon terpikat ini kan lelaki. kalah la YUYU ZULAIKHA. kalau cik yuyu ada mata seksi. perempuan ni mata di ++seksi. dan aku suke. padahal nak muntah.


tetibe la pulak cik yuyu tersenarai. cisss. ehhh. bukan la. bukan cik yuyu. ini perempuan lain. yoyo nama dia. cik yuyu ni peramah. yang yoyo ni pemarah. tapi dengan lelaki. tetibe la pulak jadi lembut semacam. macam jelly pelangi cap helang.


before ini aku buat dunno je. bila dia makin galak. perrrrggghhh. rasa macam nak bagi penampar. aku fikir dia tu awek member aku je. kalau ko awek incik sayang aku. dah lama dah aku gaduh. dah lama dah makam penampo cap helang. eh tetibe la pulak incik sayang aku yang tak dosa itu masuk dalam entry kali ini. saja ja sebab rindu.




apa pasal aku berbulu bulu itik dengan yoyo ini. yoyo memang la tak kacau aku. sumpah dia tak kacau aku. tapi cara dia aku meluat. aku tak heran pon dia nak gedik dengan lelaki lain. sumpah tak heran. tapi, dia hina orang yang kurang kemampuan. aku yang lahir dalam keluarga yang sederhana terasa derr..


yoyo, ko kira untung la lahir dalam keluarga yang berada. ko mampu beli apa saja. ko boleh dapat apa yang ko nak dalam sekelip mata. aku tau ko mampu mendapatkannya. macam iklan la pulak. ko tak pernah jejak kaki kat hospital kerajaan. ye ko banyak duit. so, ko mestilah masuk KPJ. tah tah ko masuk PRINCE COURT. mana la nak tau kan. tapi, ko tak ada hak nak kutuk orang yang masuk goverment hospital. itu je kemampuan dia. ko tak ada hak nak kutuk orang shopping kat sungie wang. sebab ko shopping kat PAVILION. ko tak ada hak nak kutuk orang makan gerai tepi jalan, sebab ko makan dekat KOPITIAM STATION.
ko memang tak ada hak la yoyo.


mungkin ko lupa yang MAHA ESA. mungkin sekarang rezeki ko melimpah ruah. mungkin sekarang ko hidup senang lenang. tapi ingat. ALLAH benci dengan orang takkabur. allah benci dengan orang riak.

kesenangan ko semantara. ingat!! allah buleh tarik nikmat kesenangan ko sekelip mata saja.


aku tak marah ko, yoyo. sumpah aku tak marah. tapi, aku sedih kalau aku jadi kawan ko. sebab ko bukan kawan sebab hati dan ikhlas. tapi, ko kawan sebab kawan ko itu sestatus dengan ko. kawan ko tu sama banyak duit macam ko.


p/s:: korang yang nak cari kawan. cari lah kawan yang sama status dengan korang. sebab, korang tak sakit hati kene perli sebab tak ada duit. hahaha...

No comments:

Post a Comment