kengkawan

June 27, 2011

PJJ... PEMBELAJARAN JARAK JAUH?? BOLEH KEW???

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah. lagi 6 bulan je lagi aku nak tamatkan belajar. tolak cuti, tolak tidur tolak berfacebook around 4 bulan camgitu lah. tapi tu belajar. kalau ikutkan aku tamat diploma lagi setahun. 6 bulan practikal it okey la. tak masuk dalam list.


bukan senang nak habiskan belajar. aku lalui berbagai cabaran. sampai berat aku turun 10 kilo. sedih bukan. kadang kadang aku rasa nak berhenti pon ada. tapi bila fikir yang aku ni ada cita cita dan impian aku teruskan. dasyat sangat ke aku belajar ni sampai nak berenti? boleh tahan la. tapi sebenarnya tak la teruk sangat. saja gedik ja.


aku plan naksambung degree.. amacam. okey tak. dah nekad nak amik ni. tapi tak sure nak ambil full time or part time je. tak ada siapa la pulak nak support aku belajar. kesian la pulak kat kakak aku ni yang sulung ni. anak pulak sudah bertambah. 8 minggu dalam perot. so, bebanan makin bertambah la pulak. dan aku?? dan aku harus berdikari. yeah.. harus..


untuk meneruskan cita cita tak semestinya perlu fulltime belajar. yang penting kesungguhan nak capai impian tu ada.

2 comments:

  1. Chaiyok! PJJ ke....Full-Time ke....Part Time ke....janji sungguh-sungguh!

    ReplyDelete