kengkawan

July 17, 2011

AKU ADA... KORANG ADA KEW???

ASSALAMUALAIKUM

fuuhhhhh.. sudah lama tak hupdate blog. rindunye. *padahal baru 2 hari. lama la jugakkan. lebih dari sehari. macam2 la yang terjadi dalam masa 2 hari ni.


masa hari sabtu. aku ke jalan pasar, Pudu. mencari component untuk projek akhir aku. aku tak tau la pulak yang KTMB ni problem. mase sampai kat KL SENTRAL aku kena keluar. aik.. agak pelik la. aku tanpa tunggu2 lagi. terus naik tren bertentangan. ingatkan lepas la nak pergi bank negara. rupanya salah tren.


masa aku tak sedar yang aku ni slah tren. de la sorang negro ni. tanya tren ni nak ke KL ke.. dengan selambe aku cakap ye. bila laluan tren menghala ke seremban. aku dah cuak. negro ni pelik. dengan selambe dia marah aku. mula2 aku ok lagi... bila aku says sori coz bagi salah direction. dia cakap "dont talk english with me if you dont understand what i said" perrrggghhhh... memang time tu aku hilang sabar la. tak kasi aku cakap english konon. dah ko tanya aku. tak kan aku nak cakap melayu plak. kang ko tak paham.... bongok.


suhu badan aku naik mendadak. terus aku marah dia. " hello tourist, i stand the wrong tren too. so, that not my false if you and I in the wrong tren. if I says malay.. did you understand?????" terkedu negro tu kejap. sampai kat stesen MIDVALLEY. aku turun. aku nampak jugak dia turun. tapi tak tau hiang mana.


padan muke ko sesat. datang negara orang bikin panas. aku sekeh laju2 baru tau...


pengalaman aku selama duduk KL ni. tourist negro la yang paling biadap berbanding dengan tourist lain. datang negara orang. bajet bagus. gerammmmmm nye!!!!!!!!



sampai je jalan Pasar, Pudu. aku pon riang ria la. lupa sat pasal negro tadi. masuk la selok belok pasar kat situ. bersepah-sepah orang jual daging babi. hahahaha. time tu. rasa nak muntah sesangat. busuk di. yang amat.. lebih busuk dari ayam or ikan yang berulat. bayang kan... hidung tahan la. sekat nafas time tu. laju je jalan nak cepat kua dari pasar tu. hahahha. tu la akibat gatai nak masuk kawasan pasar. orang suruh cari komponen.. bukan suruh merayau dalam pasar tu..



tapi, masa dok cari komponen tu. ramai gile student kat area tu. mesti semua pakat2 nak cari barang tuk projek. ada yang siap bawak HOBBY KID (buku litar)... perrggghhhh. dasyat betol. bawak senarai sudah lah. hahahahaha


yang sedehnya IC (intergrated circuit) PT 2275 & PT 2265 tak ada kat pasaran. encik aku suh aku cari IC tu. untuk infrared circuit. aku rasa memang tak jual kat MALAYSIA. kat KOREA je kot. sebab advisor aku ni baru je balik dari khusus di KOREA selama 4 bulan. tu pasal la aku kena buat litar yang dia buat kat korea tu...


kalau barang tak ada kat sini. macam mana aku nak buat kerja?? tak kan nak order kat korea kot. mampus.... gamak nye tukar litar la kalau macam tu...

No comments:

Post a Comment