kengkawan

July 23, 2011

APABILA STOCK MAGGI HABIS

ASSALAMUALAIKUM.

baru hari ni berkesempatan nak hupdate entry pepanjang yang buleh mengundang gila + meroyan setiap orang.
bebetol sibuk la aku ssekarang ni. sampai blog pon jarang sekali aku bukak. hari ni je aku ketepikan semua kerja semata nak blogging.
wah. memang poyo.


bertungkus lumus sekarang mengiapkan projek. dan menanam azam untuk cemerlang. okey. aku tak nak kejar berjaya. tapi aku nak jadi cemerlang. cemerlang dari segi attitudes. and sikap last baru pelajaran.


weh. asal aku mengong sangat letak pelajaran no last ni?

jangan gelabah. sila baca penerangan dahulu. bagi aku la baik aku kejar attitudes dan sikap dulu dari aku running kejar pelajaran. sikap yang baik mempengaruhi membelajaran yang sempurna. pelajaran yang gemilang tidak mampu menanam sikap yang cemerlang.


hari ni sabtu. mean hari lapar aku. means kedai jauh nak pergi means susah nak cari makan. means aku tengah lapar. means sedey.

bangun pagi.(sebenarnya tengah hari) aku dengan riang pergi gosok gigi, cuci muka ambil towel terus mandi. abis je mandi aku sarung baju tidur. konon malam la. sebab nak sambung tido. bukak la loker. mencari sesuatu untuk isi perut.

TIDAK!!!!!!!!!! MAGGI DAH ABIS. terus aku bad mood. langkah longlai dan gamalai pergi ke katil. terlentang kelaparan. maaaakkkkk. Asu macam dekat afrika dah. makan tak cukup.. uuuwaaaaaaaa.. menangis aku kesorangan.


dengan muke sememehnya aku capai henset buruk aku tapi banyak jasa. titt titt tittt tittt tittt. dail no mak.

"mak... lapo!!!"
"hai.. g la makan... takkan aku nak pos nasi kot."
"maggi abis...."
"la, pergi la kedai... beli nasik..."
"kedai jauh... lapo... lapo..."
"jap ye.. nganga mulut. meh aku suap...."


cisssss. mak aku menganjing aku. time tu rasa nak meraung je. dah la betol2 lapo. meleleh2 air hidung aku tahan selak takut mak sedar aku nangis.


dengan langkah longlai aku kembali ke loker.

" ya allah, hamba mu lapar. bantu lah hamba mu ini"


bukak pintu loker. bukak tin biskut. HABIS JUGAK. memang sedih sungguh. macam mana la aku buleh tak perasan yang makanan aku habis.

tetibe.. tink..tink..tink.. EPAL...


waaaaaaa..... aku jumpe epal la dalam loker.. hurrraaaaaayyyyyy... suke sesangat. dengan riang aku kembali ke katil.

ngap..ngap..ngap...
sedap nye epal ni... (padahal tawar)

epal pon dah duduk selamat dalam perut. time tu otak dah buleh berfungsi...


" epal ni boleh ke bertahan sampai kedai belakang kolej bukak???" 

TIDAK!!!!!!!!!!!!

sob..sob..sob... 

3 comments:

  1. Hehe. Kesian u. Stok megi memang kena slalu ada kan? :D Tape, nanti makan kenyang2x sampai buncit. :P

    ReplyDelete
  2. haha! maggi da abis? makan la mamee slurpp..xpun cintan//:D

    ReplyDelete