kengkawan

July 14, 2011

WALAUPON SEDEH, AKU ADA NO CELCOM BARU

ASSALAMUALAIKUM

hari ni aku agak tacing. dengan letih coz puasa. then kene uruskan hal component mahal yang student last semester nak gune. kena wat plak survey form. i'm not MPP. but still aku bertanggungjawab atas semua selepas technician minta tolong pada aku...


last aku lak yang tension. mane tak nye. aku dah la kehulu ke hilir dengan survey form. yang mana aku suruh wat balik coz form tak lengkap. aku pulak kene marah. mana tak hangin aku. kalau korang nak senang kerja. korang beli sendiri komponent tu. tak payah la nak suruk technician kolej belikan.



bukan tu je. tadi masa dalam kelas projek. aku ni punye la tunggu mase yang sesuai nak tanya lecturer projek aku tu. sebab litar TOUCH SWITCH aku tak function. aku dah tanya. encik cakap jap. then aku pon mengadap la litar aku balik. time aku tengok lecturer aku tu free. aku pon tanya la. masa nak amik litar tu. de la pulak dok tanya. aku tak marah la nak tanya kan. tapi, bagi la yang dulu jumpe ni. bilik projek yang panas tu bertambah panas.


lepas abis lecturer aku ni bincang dengan student tu. ada la pulak yang tak dan dan. boleh pulak cakap kat aku "sat je". aku pon bagi la. ingatkan betol2 sat. last last sampai abis time klas. dan aku??? sampai sekarang tak dapat siapkan litar tu hari ni. terpaksa la tunggu advisor aku yang kena attend khusus.

so. malam ni tak dak mood nak buat litar.


ye, aku ni kurang mesra dengan lecturer. sebab aku tak reti nak bergurau. aku ni hormat mereka sebab mereka lecturer aku. bukan kawan aku. tapi, aku bukan duduk saja. aku buat kerja aku. tapi certain lecturer still tak pandang afford aku. dan aku??/ pasrah lah. kekadang sedih la. ramai lecturer yang pandang pada luaran. ye, aku ni tak cantik. tapi, aku pon nak pandai jugak.


untuk hilangkan rasa marah dan sakit hati. ye la aku ni puasa. kang batal pulak puasa aku sebab sakit hati. aku ni nak kurang kan penyakit hati. so, aku ambil langkah bijak. eceehhhhh... bijak ke.... aku langkah kaki tinggalkan kelas projek yang makin membahang. aku lepak kat bilik technician. hahahaha. 1st time aku belajar  kat kolej ni aku lepak kat situ. dalam aircond. tak la panas sangat. ye dak.



bak cakap ustaz aku.... BERDIAM ITU BUKAN BERERTI KALAH. TETAPI ITU ADALAH SIFAT MULIA DAN SIFAT ORANG YANG BERIMAN.


alhamdulillah.. moga iman aku bertambah hari ni. untuk menambahkan lagi iman. aku keluar la cari happy. happy pon kena cari tau. baru la kita sempurna hidup. cari happy ke pasar malam kat KG. DATO' HARUN.


sebelom kaki langkah ke pasar malam. aku sempat singgah kat kedai hanfon kat Taman medan tu. ye la no celcom aku yang lama kan diserang virus. abis kredit aku hilang. so, untuk memulihkan hati aku. aku beli lah no baru. yeaaahhhhh... aku suka....


mase nak balik dari pasar malam tu. aku terlepas tren. so, terpaksa la aku berbuka puasa kat KTM KG DATO' HARUN.

manu buka puasa hari ni....
soya ais campur tau fu fa, laksa kuala kedah, cendawan goreng dengan roti pita.

dah nama pon puasa kan. nafsu makan. melambung lambung. nasib bawak 20 je. so, terhad la nak membeli. tak ada lah istilah membazir.

yeaaahhhhh... bertambah lagi iman. sebab tidak membazir. aku suka...


aku excited sesangat sebab dah ada no celcom baru. 019-30*****... suke la. walaupon no ni sementara saja. sampai aku pergi celcom center nak marah pasal sim lama aku tu. kenapa buleh serang virus tamak duit.


sebarang maklumat buleh contact aku kat number yang tertera... hahahaahhaha


amalan zikir aku hari ni.

selawat sebanyak 1000 kali.
semoga di akhirat rasulullah ingat akan kita. dan dapat ganjaran akhirat yang baik.

selamat berzikir.

3 comments:

  1. kuatnya kau makan..sampai 20 hingit ?

    burung antu betullah.

    AHHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. @muhamad hanif... bese la aku nak gemok.. ko ape tau..

    ReplyDelete