kengkawan

August 4, 2011

SAAT AKU DAN MALAS

ASSALAMUALAIKUM


sudah lama aku tak menaip sesuatu kat sini. aku sibuk memanjang. almaklumla, aku kan bakal bergelar technician.. hahahha. sila jangan poyo..


sibuk nye aku dengan final project yang entah jadi entah kan tidak. risau jugak kalau aku repeat paper project. mampus aku kena extend semester semata-mata project je.
hooiisshhhh... harap aku tak la repeat semester dan dapat abiskan semester 5 dengan jaya nya... aminnn...


selain aku sibuk dengan fina project aku tu. aku makin sibuk dengan pencarian tempat practical. setakat ni aku baru hantar 1 resume kat kilang di TAIPING.
wah... memang berazam duduk dekat dengan rumah ni. aku tercari jugak la practical places kat area kuala kangsar...
tapi yang ada hanya TNB. sedey... practical kat TNB tak dapat elaun. tu yang sedey tu..


CS OPTO SEMICONDUCTOR. hope dapat la kat kilang semiconductor tu. belajar buat cip kot.
ada jugak hati ni nak mohon ALTERA. tapi kilang besar kot.. risau tak terima je student practical.

tapi tak salah kan kalau mencuba..


cadang nak try jugak kerja dengan DIGI..dengan cerita masyuk. nak try la mohon jadi intern ship kat DIGI.. mane la tau pas abis practical boleh terus kerja...


sekarang ni mana2 pon aku tak kisah. janji aku dapat abiskan blaja dengan jayanya...



now, aku lebih focus kat final Project. wow.. semester ni project semua gempak2. ada yang buat robot, buat amplifier, buat scooter, memang power2 lah. aku hanya simple dimple saja. traning kid untuk tenaga pengajar. simple je. tapi aku rasa banyak bagi manfaat untuk bantu pelajar

aku ni mengalami masalah mechanical.... so, aku elak project aku dari buat mechanical yang gedabak besar. kecik2 udah lah... :)



ni sketch project aku yang haft function... 
aku lukis guna google sketch je.. 
simple. tapi ni just basic rangka je. belom masukkan serba mak nenek barang...


simple kan.. ala papan trainer je pon.. macam laptop jugak.. hahhaahaha...

aku tak hupdate blog semua pasal menda alah ni la... nak lukis bagi cantik pon tak berdaya dah.. tapi... ni sample sahaja...

aku tengah menggodek google sketch ni. payah jugak nak belajar...  


ni bila di transparency kan... 

antara litar yang aku guna



yang paling mencabar project aku ni... aku guna kan PIC... dengan MICRO CONTROLLER... so, aku perlu bermain dengan programing la...


hamik kau.. biol la otak kau ngadap programming...
sapa pakar komputer dengan MICRO CONTROLLER???
buleh bantu tak nak buat programming litar aku....


sekian....

1 comment: