kengkawan

September 9, 2011

LADIES DAN EGO

ASSALAMUALAIKUM...

perempuan... memang terkenal sangat dengan sikap yang sensitif... no wonder la perempuan ni mudah menangis (macam aku) dalam sensitif perempuan ni. pasti ada terselit sifat keegoaan. yang kadang kala melampaui batas.

lama jugak la aku tak hupdate blog kesayangan aku ni. ni semua akibat kebuzyan tahap maksima. dan dengan ini aku megurang kan ke putaran minima dengan menggunakan instruction programming minda. dengan itu aku dapat mengontrol tahap kebuzyan aku.

tapi, dalam tempoh aku menjana maksima buzy. aku tidak pernah berhenti blogging. aku lebih selesa menerjah lingkaran blogger yang lain untuk mengasah minda dan mereleasekan sistem kekejangan dalam otak.
oleh yang demikian, aku dapat melihat putaran kehidupan para blogger yang mungkin sedang mengalami kekusutan jiwa.

most dari blog yang aku terjah. semuanya berkisahkan kehidupan dia. perjalanan hidup korang. aku yakin blog adalah tempat sesuai untuk bercerita. tapi, ada certain perkara kita perlu jaga jugak. because of nak jaga hati semua pihak..

melalut kemain lagi aku..
dussshhhhhh... buang skema yang poyo... back to normal..

ramai kot yang aku tengok mudah terperdaya dengan pujukan lelaki. dalam laman sosial lagi la. usah di cakap la kan. aku pon hampir terjebak dalam kancah kegelian ni... eeeuuuwwwwww..
nasib aku ada protection pro active. so, aku adalah yang yang terbaik la dikalangan mereka.. *perasan tak sudah

bagi aku la kan... orang perempuan ni should protect diri dengan ego. tapi bukan ego yang keterlaluan.. sebab keegoan seorang permpuan ni mereka akan bertambah mahal.

pasai pe plak jadi lagu tu???

ye la.. keegoaan perempuan ni menyukarkan kaum lelaki memujuk rayu. mengambil kesempatan. biar kita jual mahal. sebab mahal tu bererti berharga. berharga dan payah untuk memiliki. bila dah dapat sayang untuk dilempar.. ye la.. beli mahal-mahal. dan buang.. tak ke sayang macam tu.

tapi!!!! berjaga-jaga... wanita yang ego ni menjadi makanan lelaki. lelaki yang bersifat syaitan akan cuba sedaya upaya untuk rosakkan perempuan ego..

1 comment:

  1. kamu hampir terpedaya dgn pujuk rayu lelaki d alam maya?woahhh,citerla2!heee :P

    ReplyDelete