kengkawan

September 29, 2011

RINDU SUASANA DAHULU....

ASSALAMUALAIKUM...

hari ni aku duduk saja.. esemen tak buat, projek tak sentuh... log book pon aku tak pandang. hari ni totaly relex.. bangun pon lambat je pagi tadi. nasib kelas pukul 11. tu pon aku masuk kelas lambat. pukul 10.45 baru aku sedar. kelam kabut aku mandi nak pergi kelas.


sumpah aku tak sedar langsung alarm aku berbunyi. masa pukul 6:30 pagi. dengan pukul 8:00 pagi sekali. dua-dua alarm aku tak sedar. which mean!!!! subuh pon aku tak solat lah.
haiyak....
solat subuh pukul 11 pagi kot. tak pernah di buat orang.

masa aku solat subuh tadi, ada yang tanya aku. wat dhuha ke K.ESMA (dah pangkat kakak kot)..
dhuha kejaadahnye... subuh pon tak solat.. kelam kabut siap nak ke kelas.

nasib masa aku masuk kelas lecturer keluar sat. de hal kate nye. so, selamat di situ.
untuk pengatahuan korang. aku diantara student yang selalu masuk lewat ke kelas... perangai buruk???
kisah pulak aku.. janji aku masuk dan focus dalam kelas....

focus ke??? ohhh tidak... kekadang tu aku layu jugak..  nak marah aku?? jangan bajet suci la.. macam korang tak pernah buat...


hari ni aku bertembung dengan seorang student kolej aku ni. dia semester 4... dia ni boleh la dikatakan mat surau jugak la. ada jawatan kat dalam ahli lembaga surau..

dia offer aku join tilawah.. wakil kolej untuk pertandingan luar... mula tu agak berat jugak la nak join.. tapi, menda baikkan.. lagi pon aku dah lama tak bertaranum...

aku ni dulu sekolah agama.. mungkin ramai yang tak percaya. sebab aku ni bukan macam budak sekolah agama kan.. terukk!!!!!...

bukan aku jadi macam ni lepas aku abis sekolah ye... tidak sama sekali.. aku memang macam ni. before aku masuk sekolah agama dulu pon, aku lagi teruk dari sekarang... now!!! ada la perubahan sikit...

korang pernah join taranum??? serius best tau.. masa aku masuk kelas taranum time aku form 4 dulu.. semua yang join semua suara sedap-sedap... aku je suara tak sedap. wawawa.. tu pon perasan nak masuk jugak.

tapi, kalau korang join kelas taranum ni, kompom suara korang akan jadi sedap secara perlahan-lahan... serius tak tipu..

sebab belajar taranum pon, ada key tersendiri. macam artis belajar vokal. lebih kurang je. ada suara bass, suara halus. macam-macam lagi lah... tone bagi setiap lenggukan ayat pon berbeza.. sapa pernah belajar seni vokal dengan seni taranum. dapat lihat persamaan dan perbezaan penggunaan suara...


dulu masa sekolah form 1 dulu, aku pernah jugak ikut serta kelas vokal. tapi sekejab je. itu pon anjuran office abah aku. so, aku dapat la sikit perbandingan antara seni vokal dengan bertaranum...

tapi, aku bukan terpilih lagi untuk tilawah tu.. just ikut kelas je la. sebab rindu dengan suasana sekolah dulu. setiap sabtu masa aku form 4 and form 5 ada kelas taranum. best wo.. harap peluang ni dapat asah bakat aku dan memahirkan lagi skill aku dalam taranum yang telah lama aku tinggalkan..


mariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... berrtarrannummmmmmm!!!!!!! 

2 comments:

  1. mesti sedap suara dia bertaranum nie kan...

    ReplyDelete
  2. tak la sedap mana pon.. peserta lain more sedap lagi... :)

    ReplyDelete