kengkawan

October 18, 2011

entry bergambar....

assalamualaikum..

sibuk la sekarang ni, tidak punya masa. nak pegang laptop untuk online pon payah.

so, before tidur


aku rindu incik sayang.. walaupon hati aku sakit dengan perangai incik sayang sekarang ni../
aku tetap sayang incik sayang...

i wanna back your self before..
PLISSSSSSS!!!!!!! :(

October 14, 2011

TERIMA KASIH POKCIK NUFFNANG...

ASSALAMUALAIKUM...

entry pendek before nak tidur..

nak wish thanks a lot pada pakcik sebelah mak angkat aku NUFFNANG.. sebab kasi BE.. walaupon dah  mencecah setahun blogging. masih tak boleh cash out lagi.. aku tetap setia pada pakcik nuffnang..



see....
baru je RM 10 lebih..
tapi tetap bersyukur.... thanks tau pakcik... jangan lupa kasi BE lagi okey.... muaaahhhhh...

mood::::: tidur dengan senyuman yang lebar kemain.. :)

mock interview....

assalamualaikum,

happy jumaat day.. sekarang ni cukup malas nak update blog. tak tahu la pasai ape. mungkin merajuk dengan pakcik NUFFNANG kot. sebab dah setahun lebih blogging masih tak dapat apa-apa dari nuffnang..

uweeeeekkkk..
mesti rasa menyampah kan dengar alasan sebegitu rupa. blogging sebab nak ganjaran..
aku bukan macam tu okey.
kurang blogging sebab makin sibuk kemain sekarang ni.


ni pon baru abis dari klas PLC.. tau tak PLC tu klas ape?? bukan kelas  menari tau. apa?? kelas memasak.. dussshhhh...
Proramming Logic Controller. eceh... panjang2  tetibe tinggal huruf depan je..
kelas kau jah..

MOCK INTERVIEW... kalau translate temuduga olok-olok..

ha.. temudugs main2 la.. bukan aku betol di temuduga oleh company besar. aku just interview kat library kolej aku je. interviewer plak lecturer BI aku.. cuak kot masa di interview.. walaupon dalam klas lecturer aku ni sporting habis, masa interview tadi. serius dia lain betol. nak tatap muka dia pon aku tak berani.

tapi, aku tatap jugak. konon dapat tingkat kan confident aku.


aku ditanya kenapa aku tentang current issues. aku cerita la about abuse ayah tiri pada anak tiri tu... tetiba lecturer aku tanya pulak tentang buget 2012..
aku punya lah nak lari dari buget 2012. tetiba dia tanya pulak...

adooooiiiii... agak jam seketika.. for a few second, baru otak aku ligat berfikir. aku de dengar budak klas aku cakap yuran secondary and primary school free. and IPTA get 200 per person untuk peruntukan buku..

and, aku selamat.

huh.... lega bila keluar dari bilik interview tadi.. cuak terus melonjak riang.
yahooooooooooooooo....


so, sekarang, time tu rest...
malam nanti nak focus pada final project yang 70% siap..

two weeks lagi aku akan interim... nervous... nak present untuk final projek aku..

sebelum focus pada litar malam ni, tak ketinggalan episod last TAHAJJUD CINTA.... :)

October 6, 2011

REVIEW KARIPAP KARIPAP CINTA...~menyampah gile~

ASSALAMUALAIKUM..

tajuk entry tu mesti korang cakap aku ni ketinggalan zaman. ah.. pedulik hapa orang nak cakap. mulut orang kita tak buleh nak katup.

aku mengaku la yang aku ni agak lambat sikit dalam industri perfileman ni. orang yang jemu nak tengok, aku baru terhegeh-hegeh nak tengok. sadis..

baru semalam aku tengok cerita karipap-karipap cinta. kalau korang nak tau, aku tak pernah baca pon novel cerita tu. so, tak boleh la nak bandingkan antara filem dengan dalam novel. tapi, aku boleh bayangkan bertapa berbezanya yang dalam novel dengan yang di perfilemkan..

cover novel.. nampak sweet kan... 

cover filem.. rasa nak jeling berkali2.. meluat.. 


korang mesti dah tengok bukan. dan aku yakin ada yang minat and ada yang tak suke.. MENCI!!!!!..


aku jujur nak cakap yang aku menci giler dengan cerita Karipap-Karipap cinta tu..
sebab apa yang aku menci sangat..

1) pelakon tak best. aku ok lagi la dengan GAMBIT SAIFULLAH. sebab sebelum ni dia belakon memang menjadi. mungki  watak tak sesuai dengan dia kot. so, dia jadi tak pape.. (aku tak pandai sangat)
yang pelakun perempuan tu aku meluat sikit. (watak dengan dia tak match) 

2) ustazah??? ya allah.. aku rasa pasti ustazah semalaysia marah.. mana tak nye. kata seorang ustazah. tudung macam nak tak nak je pakai. rasa macam nak bakar je tudung perempuan tu.. MENCI!!!!!!!!

3) lulusan Al-Azhar??? macam bodoh.. yang tak boleh nak terima PELAJAR TERBAIK SELURUH UNIVERSITI AL-AZHAR... ohhhhhh... sila sabarkan aku...

4) seorang ustazah tak akan segedik perempuan tu yang memulakan chatting dengan lelaki yang tidak dikenali.. aku tahu la. ustazah kan.. mesti lah zuhut. 

5) kenapa tak HELIZA HELMI yang berlakon. prefer dia lagi..


kalau tengok dari cover novel dengan cover filem tu, aku dapat bandingkan bertapa berbezanya cerita ni. bertapa ustazah nye didalam novel.. tapi dalam filem.. ustazah yang bakal terima penampar..

seriusly, aku menyampah tengok. dan aku tak tengok habis pon cerita tu. then aku telah delete dari koleksi movee aku. cisssss... wat habis kapasiti berukband aku je..
kalau aku tahu cerita tu tak best langsung.. baik aku download JONNY ENGLISH REBORN.

kepada pengarah2 yang nak adaptasi cerita novel tu, biarlah bebenor sikit. jangan main sedap rembat je.. cerita novel memang indah. tapi, jangan memburukkan lagi keindahan dengan adaptasi yang tak menjadi...

kesian pada yang beli tiket tengok kat wayang tu. aku sure ramai yang menyesal.. mahal kot tiket wayang 12 ringgit.. makan meetball pon lepas..

antara cerita adaptasi novel yang superb... STANZA CINTA...

sweet fathia pakai tudung.. alangkah cantik dia terus pakai tudung.. :)
aaron aziz memang hensome..
fauzi... i love ur acting.. 


novel stanza cinta... superb!!!!



jalan cerita walaupon ada yang miss.. tapi tetap superb...

October 4, 2011

FOLLOWER KE- 400

ASSALAMUALAIKUM....

sedar tak sedar follower aku dah cecah 400.... haishhhh.. kemain eksited lagi aku..



tapi yang buat aku terkejut lagi... follower ke 400 aku tu junior aku masa aku sekolah dulu... :)

thanks ye... sebagai tanda terima kasih sebab sudi untuk follow belog barney yang suke macam cendawan ni..

: Waniey official blog ::

nama gadis kecik molek ni waniey sein's.. kalau sekolah dulu aku panggil dia kecik.. sebab dia ni betol-betol kecik orang nye..
comel je...

dia ni anak jati epoh.. umur dia muda dari aku la... dah name pon junior kan.. mesti la muda dari aku. 

blog dia ni simple saja. newbie kan.. but nicely sebab tak serabut dan sarat macam blog aku ni.. semua menda aku nak taruk. 
nasib aku tak buleh masuk dalam blog ni. kalau boleh aku rasa aku nak duduk dalam blog ni.
dussshhhh... 


pada waniey.. thanks ye follow blog k.esma. :)

rajin2 la tangan tu terjah belog ni hari2..

korang semua.. jom la follow belog budak comel ni.. 
KLIK SINI kalau nak follow ok.. 

minggu ni aku minggu exam.. wish me luck ye.. semoga aku boleh jawab solan dengan tenang... 


October 1, 2011

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

assalamualikum..

join segmen dari HARIS KAITO


kalau nak join klik SINI!!!

jom sertai ramai2.. lagi ramai lagi best...